Demà dissabte, la Sala d’Actes de la Societat Coral acollirà Del Ter al Plata, una obra homenatge a Joan Viladomat, un pagès de Manlleu que va acabar esdevenint un cèlebre compositor de més de set-centes peces musicals per a les tavernes del Paral·lel, entre elles la coneguda ‘Fumando espero’. L’obra, creada pel periodista i director Jaume Collell, és una recuperació dels èxits del mestre actualitzats amb referències a l’actualitat política amb un fil argumental ben original: la història de dos científics que volen obtenir el mapa genètic de la raça catalana.
Si us agrada el teatre i en especial el cabaret, demà no us podeu perdre l’espectacle que a les 9 del vespre presenta la Societat Coral, Del Ter al Plata. Una obra que homenatja al mestre Viladomat, cèlebre compositor manlleuenc, a través de les seves peces més exitoses passades pel sedàs del director Jaume Collell, que les ha actualitzades amb referències satíriques a l’actualitat política, tot tramat amb un fil argumental ben estrambòtic.
Itziar Castro i Xavier Boada interpreten a dos reputats científics fan una demostració pública: l’obtenció del mapa genètic de la raça catalana. A l’estanteria tenen pots amb tot de mostres d’ADN. És la nit de Cap d’Any. Brinden i canten. Les cançons de Viladomat els ajuden en la recerca perquè exciten l’esperit del més babau. Al final, amb les mostres que han arreplegat, fins i tot al pati de butaques, tot sembla que fecunden la república catalana «in vitro», però el deliri els aboca a un sicalíptic apoteosi.
Així, durant la funció, i sota la direcció musical de Joan Ramon Puntí, la direcció escènica de Jaume Collell i la música de l’orquestra La Imperial, els dos actors aniran desgranant els grans èxits de Viladomat, com el fox trot Iguazú, la sardana Catalunya plora, el cuplet Si vas al cine sonoro (Telesforo) i la popular Fumando espero, mentre van abocant a l’olla trossets de catalanitat: el cor de Macià, una pedra de Millet, el ronyó de Franco, el morro d’en Mascarell…