Amb les obres ja començades a bona part del seu traçat, la Plataforma No a la MAT continua la seva lluita contra la línia de molta alta tensió i amb iniciatives adreçades a minitmitzar l’impacte ambiental que té la construcció d’aquesta línia. En aquesta ocasió No a la MAT ha presentat 210 al·legacions amb les que denuncien la manca de mesures correctores en els camins d’accés a les torres per on passarà la línia.
Camins de 5 metres d’amplada
El portaveu de la plataforma, Pasqual Aguilar, ha manifestat que l’estudi d’impacte ambiental presentat per Red Eléctrica Española, a requeriment de la Generalitat i del Síndic de Greuges, es limita a descriure la fauna i la flora protegides en els paratges afectats per l’obertura dels camins d’accés, però no especifica quines mesures protectores s’han d’aplicar en l’obertura d’uns camins que superen en molts casos els 5 metres d’amplada.
Segons la plataforma, l’estudi d’impacte ambiental presentat per Red Eléctrica només té en compte 23 de les torres del tram entre Sentmenat i Bescanó de la línia, i ignora que algunes torres s’ubiquen en Plans d’Espai d’Interès Natural.
D’altra banda, Aguilar també ha manifestat que Red Eléctrica Española està acumulant moltes denuncies arran de les obres. En concret ha destacat les denuncies presentades per molts propietaris de terrenys perquè no s’han respectat les negociacions d’entrada a les finques, denúncies per llançament de residus incontrolats i fins i tot per una pressumpta extracció il·legal d’àrids a Santa Coloma de Farners que hauria ocasionat esllevissades.