Una xerrada sobre els efectes de l’expansió urbanística en la natura, a càrrec de la catedràtica d’ecologia Nancy Grimm, inaugurarà aquest vespre el nou cicle de xerrades de la Societat Coral. Una nova iniciativa que pretén «contribuir al debat social sobre qüestions que afectin d’alguna manera Sentmenat». La xerrada d’avui, a més, comptarà amb la col·laboració de l’escola de Can Sorts, que llegiran una redacció sobre el tema de la ponència.
Com es comporta l’aigua quan cau sobre el ciment i no es pot filtrar? Quines conseqüències té això? Amb la construcció de ciutats i la urbanització de l’espai, els éssers humans hem alterat el modus de vida de molts ecosistemes naturals a tot el planeta.
Avui, a la Societat Coral, a 2/4 de 8 del vespre, la catedràtica d’ecologia Nancy Grimm explicarà com sobreviu la natura en aquests «ecosistemes de disseny artificials» que són les ciutats.
La doctora Grimm, que ha estat presidenta de l’Associació d’Ecologia Americana, ha convertit petits troços de ciutats en laboratori i, des de fa dècades, el seu equip de recerca investiga sobre l’adaptació de la natura a aquests ecosistemes de disseny, totalment artificials.
Com sobreviuen les formigues en ‘el món de ciment’
Com a punt de partida a la xerrada, a més, nens de l’escola de Can Sorts llegiran una de les redaccions fetes amb motiu d’aquesta ponència, en la que s’han imaginat què li passaria a una família de formigues que un bon dia decideix visitar les seves cosines urbanes.
Nou cicle de xerrades al Coro
Amb la conferència de la Dra. Grimm, el Coro inaugura aquest desembre el cicle de xerrades que de manera periòdica però sense data prefixada anirà organitzant al Salonet al llarg de l’any vinent.
L’objectiu d’aquestes xerrades és contribuir al debat social sobre qüestions que afectin d’alguna manera Sentmenat i el seu teixit associatiu i aportar nous punts de vista i coneixements per tal d’enriquir-lo.