El Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VII del Departament d’Ensenyament de la Generalitat (que engloba els municipis de Badia del Vallès, Barberà, Palau-solità, Polinyà i Sentmenat) i la Fundació Bosch i Cardellach han convocat per segona vegada el Premi Minerva dels treballs de recerca dels alumnes de batxillerat d’aquests municipis.
L’objectiu del premi és potenciar i reconèixer l’esforç que fan els alumnes en fer el seu primer treball d’investigació, així com el treball dels professorat que els dirigeix. “Es tracta d’una aposta per la joventut i per la recerca jove”, explica el director del Centre de Recursos Pedagògics, Josep Sauló.
La data límit de presentació dels treballs, que prèviament han de passar per una selecció als propis centres educatius, és el proper dilluns 26 d’abril. Cada institut pot presentar dos treballs més un per cada 30 alumnes. “Més o menys ens arriben uns 25 treballs, que representa el 10% del total de la recerca que es fa al centre”, afirma Sauló.
A partir de dilluns, un jurat estudiarà els treballs i es faran dues exposicions públiques de tots ells, el 19, 20 i 21 de maig a la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans; i el 27, 28 de maig i 1 de juny a l’Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès.
Els guanyadors es coneixeran el mateix 1 de juny a l’Auditori de Barberà. Els premis tenen una part en metàl·lic adreçada al pagament de la matrícula dels estudis que els alumnes fan l’any següent, i una part en material escolar adreçada als centres educatius dels guanyadors. Els organitzadors volen fomentar que els joves trobin l’incentiu necessari per continuar estudiant i formant-se.
En l’edició anterior, la guanyadora del tercer premi va ser la jove sentmenatenca Montserrat Nualart Cruells amb el treball Translation in Literature, sobre les diferències de traducció entre el castellà i el català de l’obra original anglesa d’Òscar Wilde La importància de dir-se Ernest.